\(\displaystyle{ b)\ \sum_{K=0}^{n} {n \choose k} (-1)^{K} =0, \\
d)\ \sum_{K=0}^{n} {n \choose k} 2^{n+K} = 6^{n}}\)
Używając wzoru dwumianowego newtona wykazać równości
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 2 paź 2014, o 20:04
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Używając wzoru dwumianowego newtona wykazać równości
Ostatnio zmieniony 14 paź 2016, o 02:02 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nowa linia to \\.
Powód: Nowa linia to \\.
-
- Użytkownik
- Posty: 3044
- Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gołąb
- Podziękował: 24 razy
- Pomógł: 513 razy
Używając wzoru dwumianowego newtona wykazać równości
\(\displaystyle{ \sum_{k=0}^{n} {n \choose k} \left(-1\right)^{k} = \sum_{k=0}^{n} {n \choose k} \left(-1\right)^{k} \cdot 1^{n-k} = \dots \\
\sum_{k=0}^{n} {n \choose k} 2^{n+k} = 2^{n}\sum_{k=0}^{n} {n \choose k} 2^{k} \cdot 1^{n-k} = \dots}\)
Mniemam, że już umiesz dokończyć
\sum_{k=0}^{n} {n \choose k} 2^{n+k} = 2^{n}\sum_{k=0}^{n} {n \choose k} 2^{k} \cdot 1^{n-k} = \dots}\)
Mniemam, że już umiesz dokończyć
Ostatnio zmieniony 14 paź 2016, o 00:13 przez bakala12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 2 paź 2014, o 20:04
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Używając wzoru dwumianowego newtona wykazać równości
mógłby ktoś to jakoś wytłumaczyć? kompletnie nie wiem jak sie za to zabrać
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 2 paź 2014, o 20:04
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Używając wzoru dwumianowego newtona wykazać równości
Na zajęciach sie juz wyjaśniłoMruczek pisze:Rozumiem, że już nie ma problemów?