Witam, mam problem z dwoma zadaniami, dopiero zaczynam sie tego uczyc i nie wiem nawet jak zaczac je robic
1. Za pomoca funkcji tworzacej wyznacz liczbe rozwiazan w liczbach calkowitych
\(\displaystyle{ 2 \cdot x_{1} + 2 \cdot x_{2}+3 \cdot x_{3}=70}\)
\(\displaystyle{ x_{1} \ge 0 \\
x_{2} \ge 4 \\
0 \le x_{3} \le 1}\)
2.
Wyznaczyc antyroznice
\(\displaystyle{ \Delta^{-1} ((x \cdot (-1) ^{x} +2) ^{2})}\)
F tworzaca i antyroznica
F tworzaca i antyroznica
Ostatnio zmieniony 5 lip 2016, o 22:00 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach