Czy
(a) \(\displaystyle{ \log _{10}n = 0 (\log _{2}n}\))?
(b) \(\displaystyle{ \log _{2}n = 0(\log _{10}n}\)) ?
Logarytmy i notacja O
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 26 lis 2014, o 15:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
Logarytmy i notacja O
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2016, o 11:49 przez AiDi, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.