Układamy z liter : A,I,L,P słowa. Jakie jest prawdopodobieństwo ułożenia słowa LIPA ?
Czy to jest dobrze zrobione ?
\(\displaystyle{ P\left( 4\right) = 4! =1*2*3*4= 24}\)
Prawdopodobieństwo ułożenia wyrazu
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 15 lis 2015, o 12:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wałbrzych
- Podziękował: 1 raz
Prawdopodobieństwo ułożenia wyrazu
\(\displaystyle{ \frac{1}{24}}\)
-- 15 lis 2015, o 21:19 --
Czy można tak to rozwiązać ?
\(\displaystyle{ P\left( 4\right) = 4! = \frac{1}{4} * \frac{1}{3} * \frac{1}{2} * \frac{1}{1} = \frac{1}{24}}\)
-- 15 lis 2015, o 21:19 --
Czy można tak to rozwiązać ?
\(\displaystyle{ P\left( 4\right) = 4! = \frac{1}{4} * \frac{1}{3} * \frac{1}{2} * \frac{1}{1} = \frac{1}{24}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 23496
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Prawdopodobieństwo ułożenia wyrazu
Zły zapis.adam696t pisze:
\(\displaystyle{ P\left( 4\right) = 4! = \frac{1}{4} * \frac{1}{3} * \frac{1}{2} * \frac{1}{1} = \frac{1}{24}}\)
\(\displaystyle{ P(A)=\frac{1}{4!}}\)