1. Podaj tabelę funkcji \(\displaystyle{ \alpha}\) dla każdego z grafów skierowanych.
2. Zrób rysunek grafu skierowanego \(\displaystyle{ G}\), w którym zbiór wierzchołków \(\displaystyle{ V(G) = \{w,x,y,z\}}\), zbiór krawędzi \(\displaystyle{ E(G) = \{a,b,c,d,e,f,g\}}\), a funkcja podana jest w następującej tabeli.
\(\displaystyle{ \begin{array}{c|ccccccc}
e & a & b & c & d & e & f & g \\ \hline
\alpha(e) & (x,w)& (w,x) &(x,x)& (w,z)& (w,y)& (w,z)& (z,y) \\ \hline
\end{array}}\)
3. Które z podanych ciągów wierzchołków opisują drogi w grafie skierowanym w przedstawionym na rysunku.
4. Znajdź długość najkrótszej drogi z \(\displaystyle{ x}\) do \(\displaystyle{ w}\) grafie skierowanym pokazanym na rysunku.
Zadania z grafów
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 14 paź 2014, o 21:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Zadania z grafów
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, o 22:16 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 5 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 14 paź 2014, o 21:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Zadania z grafów
po co się pytasz skoro i tak mi nie pomożesz? spróbuję później tu wykonać te zadania i liczę na sprawdzenie
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 14 paź 2014, o 21:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Zadania z grafów
1.
a) \(\displaystyle{ a (x,v) b (v,x) c (v,w) d (w,y) e (w,y) f (y,x)}\)
b) \(\displaystyle{ a (u,v) b (u,x) c (v,w) d (v,y) e (x,w) f (x,y) g (w,z) h (y,z)}\)
c) \(\displaystyle{ a (x,w) b (w,x) c (y,z) d (z,y)}\)
d) \(\displaystyle{ a (x,x) b (y,y) c (z,z) d (x,y) e (y,z)}\)
Bez tabelki ale chyba widać co i jak. Jest ok?
-- 26 lis 2014, o 00:14 --
2. w tym zadaniu narysowałem tak jakby kwadrat, nie mam jak zrobić zdjęcia ale to chyba tak będzie wyglądało?
3. w tym zadaniu jest pytanie o graf \(\displaystyle{ (a)}\) i ciągi: \(\displaystyle{ (a), (b), (c), (e), (f)}\)
4. tu też pytanie tylko o graf \(\displaystyle{ (a)}\), i droga \(\displaystyle{ xtw}\) oraz \(\displaystyle{ xzw}\)?-- 27 lis 2014, o 01:05 --i nikt mi nie pomoże?
a) \(\displaystyle{ a (x,v) b (v,x) c (v,w) d (w,y) e (w,y) f (y,x)}\)
b) \(\displaystyle{ a (u,v) b (u,x) c (v,w) d (v,y) e (x,w) f (x,y) g (w,z) h (y,z)}\)
c) \(\displaystyle{ a (x,w) b (w,x) c (y,z) d (z,y)}\)
d) \(\displaystyle{ a (x,x) b (y,y) c (z,z) d (x,y) e (y,z)}\)
Bez tabelki ale chyba widać co i jak. Jest ok?
-- 26 lis 2014, o 00:14 --
2. w tym zadaniu narysowałem tak jakby kwadrat, nie mam jak zrobić zdjęcia ale to chyba tak będzie wyglądało?
3. w tym zadaniu jest pytanie o graf \(\displaystyle{ (a)}\) i ciągi: \(\displaystyle{ (a), (b), (c), (e), (f)}\)
4. tu też pytanie tylko o graf \(\displaystyle{ (a)}\), i droga \(\displaystyle{ xtw}\) oraz \(\displaystyle{ xzw}\)?-- 27 lis 2014, o 01:05 --i nikt mi nie pomoże?