Czy istnieje t konfiguracja

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
mCichy13
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 15 cze 2013, o 02:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tutaj
Podziękował: 26 razy
Pomógł: 5 razy

Czy istnieje t konfiguracja

Post autor: mCichy13 »

Czy istnieje 4-konfiguracje n=11 k=5 r=1

\(\displaystyle{ (k-s)(k-s-1)...(k-t+1)|r_{t}(v-s)(v-s-1)...(v-t+1)}\)

Czy wystarczy kolejno wykonać ten wzór dla s=0,1..(t-1) aby pokazać że taka konfiguracja istnieje.
ODPOWIEDZ