Rozwiąż rekurencje

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
btanreb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 27 lut 2014, o 17:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Rozwiąż rekurencje

Post autor: btanreb »

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to rozwiązać.

\(\displaystyle{ T \left( n \right) = 4T \left( \frac{n}{16} \right) + n ^{2}}\)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2014, o 20:13 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy.
ODPOWIEDZ