rownanie z silnią

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
magda5_5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 maja 2014, o 20:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bytom

rownanie z silnią

Post autor: magda5_5 »

Czy zachodzi tutaj równość? nie umie tego zauważyć...
\(\displaystyle{ \frac{1}{k!} \cdot \frac{1}{(n-k+1)!} = \frac{1}{(n+1)!}}\)
Zahion
Moderator
Moderator
Posty: 2095
Rejestracja: 9 gru 2012, o 19:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
Podziękował: 139 razy
Pomógł: 504 razy

rownanie z silnią

Post autor: Zahion »

Dla \(\displaystyle{ k = 1}\) zajdzie równość ?
ODPOWIEDZ