teoria gier - punkt równowagi Nasha w grze trzyosobowej

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
martys
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 31 mar 2014, o 22:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: za siedmioma górami...

teoria gier - punkt równowagi Nasha w grze trzyosobowej

Post autor: martys »

Załóżmy, że w trzyosobowej grze o sumie zerowej \(\displaystyle{ \left( \sigma_{1}, \sigma_{2}, \sigma_{3} \right)}\) oraz \(\displaystyle{ \left( \sigma_{1}', \sigma_{2}', \sigma_{3}' \right)}\) są punktami równowagi Nasha. Czy \(\displaystyle{ \sigma _{1}}\) i \(\displaystyle{ \sigma _{1}'}\) są wymienialne, tzn. czy punkt \(\displaystyle{ \left( \sigma_{1}', \sigma_{2}, \sigma_{3} \right)}\) jest punktem równowagi Nasha?
ODPOWIEDZ