\(\displaystyle{ V^{n-13}_{n} \cdot P_{n-11}=P_{n-8}\\
\frac{n!}{\left(n-n+13\right)!} \cdot {\left(n-11\right)!} = {\left(n-8\right)!} \\
\frac{n!}{13!}= \frac{\left( n-8\right)! }{\left( n-11\right)! }\\
\frac{n!}{13!} = \frac{\left( n-8\right)\left( n-9\right)\left( n-10\right) \left( n-11\right)!}{\left( n-11\right)! }\\
\frac{n!}{\left( n-8\right)\left( n-9\right)\left( n-0\right)} = 13!}\)
Jak to dalej rozwiązać? Proszę o pomoc.
Rozwiązać równanie
- leszczu450
- Użytkownik
- Posty: 4414
- Rejestracja: 10 paź 2012, o 23:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 1589 razy
- Pomógł: 364 razy
Rozwiązać równanie
mainik, przecież to nie ma rąk i nóg. Co masz wyliczyć? Co Twoim zdaniem oznacza taki zapis:
\(\displaystyle{ \frac{n!}{\left(n-n-13\right)!}}\)
?
\(\displaystyle{ \frac{n!}{\left(n-n-13\right)!}}\)
?
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 3 paź 2009, o 19:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 1 raz
Rozwiązać równanie
Przepraszam, to błąd przy przepisywaniu. Oczywiście ma być tam "+", już poprawione.