Grafy obliczanie wierzchołków. bazy minimalne grafów

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
marcin2991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 25 paź 2012, o 08:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sieć
Podziękował: 2 razy

Grafy obliczanie wierzchołków. bazy minimalne grafów

Post autor: marcin2991 »

Witam
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć jak "rozpisuje się" taki przykład (co jest usuwane i dlaczego?

\(\displaystyle{ (x1+x2)*(x2+x3)=}\)
wiem że najpierw wszystko mnożymy pierwszy nawias przez drugi
\(\displaystyle{ (x1*x2+x1*x3+x2*x2+x2*x3)=}\)
dalej jeżeli coś się powtarza to usuwamy jedną z dwóch np
\(\displaystyle{ x2+x2= x2}\)
i dalej już się gubię bo wychodzą mi inne wyniki niż powinny być? proszę o wytłumaczenie.
ODPOWIEDZ