Witam! Potrzebuję pomocy z takim zadaniem:
Podaj wzór jawny \(\displaystyle{ a_n}\), gdy
\(\displaystyle{ a_n=3a _{n-1}-4a _{n-3} + 3 \cdot 2^n}\)
\(\displaystyle{ a_0=0}\)
\(\displaystyle{ a_1=9}\)
\(\displaystyle{ a_2=35}\)
Dziękuję z góry za pomoc.
Rekurencja - wzór jawny
-
- Użytkownik
- Posty: 379
- Rejestracja: 21 sty 2012, o 01:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin/Warszawa
- Pomógł: 44 razy
Rekurencja - wzór jawny
Wielomian charakterystyczny? Przewidywanie rozwiazania szczegolnego, wiesz z czym to sie je?