Jaki jest wynik

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
dymny
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 cze 2013, o 09:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Garwolin

Jaki jest wynik

Post autor: dymny »

Witam mam takie zadanko. Mam prawdopodobieństwo w skali 1,2,3 oraz skutek w skali 1,2,3 z tego wynik= prawdopodobieństwo*skutek. Ile jest możliwych kombinacji??
Pozdrawiam.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Jaki jest wynik

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ 1\cdot 1=1}\)

\(\displaystyle{ 1\cdot 2=2}\)

\(\displaystyle{ 1\cdot 3=3}\)

itd

Patrzysz ile różnych wyników wyjdzie.
dymny
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 cze 2013, o 09:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Garwolin

Jaki jest wynik

Post autor: dymny »

Nie ma jakiegoś wzrou na szybkie obliczenie tego?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Jaki jest wynik

Post autor: piasek101 »

Wzoru na to szkoda, palców starczy.
ODPOWIEDZ