rozpisanie sumy

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Karolina93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 487
Rejestracja: 1 lis 2012, o 20:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 226 razy

rozpisanie sumy

Post autor: Karolina93 »

Hej, mam problem, jak należy zapisać drugi składnik sumy po prawej stronie, aby zachodziła równość ? Zawsze mam z tym problemy.
\(\displaystyle{ \sum_{k=0}^{2n+1}= \sum_{k=0}^{2n-1} +...}\)

proszę bardzo o pomoc.
miko03
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 30 mar 2013, o 14:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszow
Pomógł: 1 raz

rozpisanie sumy

Post autor: miko03 »

\(\displaystyle{ ...+\sum_{k=2n}^{2n+1}}\)
Karolina93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 487
Rejestracja: 1 lis 2012, o 20:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 226 razy

rozpisanie sumy

Post autor: Karolina93 »

dziękuje
ODPOWIEDZ