wyznacz wyrazy...

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
kar_o
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 sty 2013, o 20:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: cz-wa

wyznacz wyrazy...

Post autor: kar_o »

kar_p pisze:wyznacz wyrazy ktore nie zawieraja x w nastepujacych rozwinieciach dwumianu:
a-
\(\displaystyle{ ( \sqrt{x} - \frac{2}{x \sqrt{x} } )^1^2}\)


b-
\(\displaystyle{ ( \sqrt[3]{x} + \frac{1}{x^3}) ^2^0}\)


c-
\(\displaystyle{ ( \frac{2}{x} + \sqrt[3]{x} ) ^1^2}\)
miodzio1988

wyznacz wyrazy...

Post autor: miodzio1988 »

Wzór ogolny na dwumian Newtona zapisz
ODPOWIEDZ