zbiory permutacje kankan
- lightinside
- Użytkownik
- Posty: 796
- Rejestracja: 25 lis 2011, o 22:25
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań/Łódź
- Podziękował: 111 razy
- Pomógł: 29 razy
- kominkowa
- Użytkownik
- Posty: 68
- Rejestracja: 8 lut 2013, o 14:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań, Wlkp
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 14 razy
zbiory permutacje kankan
O ile dobrze zrozumiałam treść... Chodzi o wyrazy typu: kankan, ankank, nkknaa etc.?
Jeśli tak, to permutacja zbioru sześcioelementowego z elementami powtarzającymi się. \(\displaystyle{ \frac{6!}{2! \cdot 2! \cdot 2!}}\) - w liczniku liczba elementów, w mianowniku ilości powtórzeń poszczególnych elementów
Jeśli tak, to permutacja zbioru sześcioelementowego z elementami powtarzającymi się. \(\displaystyle{ \frac{6!}{2! \cdot 2! \cdot 2!}}\) - w liczniku liczba elementów, w mianowniku ilości powtórzeń poszczególnych elementów