Sieci, grafy

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Edi___89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 lut 2011, o 08:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Sieci, grafy

Post autor: Edi___89 »

W sieci G=(V,\(\displaystyle{ \vec{E}}\)) mamy V=[1,...,7} oraz \(\displaystyle{ vec{E}}\) ={12,13,14,23,34,25,35,36,46,57,67}; s=1, t=7. Funkcja pojemności krawędzi przyjmuje kolejno wartości 5,6,8,4,2,10,3,11,6,9,4 a przepływ f wartości 5,6,0,0,1,5,2,3,1,7,4. Wyznaczyć ścieżkę rozszerzającą i wartość przepływu dla tej ścieżki.
ODPOWIEDZ