Na ile sposobów
-
- Użytkownik
- Posty: 244
- Rejestracja: 30 wrz 2012, o 14:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 71 razy
Na ile sposobów
Na ile sposobów można wybrać podzbiór czteroelementowy lub pięcioelementowy ze zbioru ośmioelementowego?
-
- Użytkownik
- Posty: 244
- Rejestracja: 30 wrz 2012, o 14:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 71 razy
Na ile sposobów
Tak, ale to nie jest takie proste jakbym chciał.
\(\displaystyle{ C^4_8 = 70}\)
Powinno wyjść 126.
\(\displaystyle{ C^4_8 = 70}\)
Powinno wyjść 126.
-
- Użytkownik
- Posty: 244
- Rejestracja: 30 wrz 2012, o 14:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 71 razy
Na ile sposobów
\(\displaystyle{ C^4_8 + C^5_8 = 70 + 56 = 126}\)
Wygląda na to, że to wszystko w tym temacie.. Dzięki.
Wygląda na to, że to wszystko w tym temacie.. Dzięki.