w zbiorze permutacji liczb... - ćwiczenie z Tałem

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
kamiolka28
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 235
Rejestracja: 23 cze 2011, o 10:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lanckorona
Podziękował: 62 razy

w zbiorze permutacji liczb... - ćwiczenie z Tałem

Post autor: kamiolka28 »

W zbiorze permutacji liczb \(\displaystyle{ 1,2,3,4,5,6}\)
rozpatrujemy następujące cykle:\(\displaystyle{ T_{1}=(1354) , T_{2}=(245), T_{3}=(1246)}\)
Wyznacz permutację \(\displaystyle{ T_{2}T_{1}T_{3}^{-1}}\)
Szczerze to nie wiem w ogóle jak mam rozumieć to zadanie. Próbowałam znaleźć podobne ale mi się nie udało. Proszę o jakąś wskazówkę na początek. Jak taki zapis rozszyfrować.
ODPOWIEDZ