W zbiorze permutacji liczb \(\displaystyle{ 1,2,3,4,5,6}\)
rozpatrujemy następujące cykle: \(\displaystyle{ T_{1}=(1354) , T_{2}=(245), T_{3}=(1246)}\)
Wyznacz permutację \(\displaystyle{ T_{2}T_{1}T_{3}^{-1}}\)
Szczerze to nie wiem w ogóle jak mam rozumieć to zadanie. Próbowałam znaleźć podobne ale mi się nie udało. Proszę o jakąś wskazówkę na początek. Jak taki zapis rozszyfrować.
w zbiorze permutacji liczb...
-
- Użytkownik
- Posty: 235
- Rejestracja: 23 cze 2011, o 10:49
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: lanckorona
- Podziękował: 62 razy