rekurencja_chyba proste

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Lukas:)
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 19 lut 2007, o 22:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kielce

rekurencja_chyba proste

Post autor: Lukas:) »

W oparciu o dowolna metode najlepiej na kilka sposobow rozwiaz rekurencje:
an=6an-1-11an-2+6an-3 z warunkami poczatkowymi a0=a1=a2=1

prosze o pomoc i szczegolowe wyjasnienie krokow jak to zrobiliscie
z gory dzieks:)
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

rekurencja_chyba proste

Post autor: arek1357 »

Tak bardzo proste zauważ że wszystkie wyrazy ciągu wynoszą 1
czyli an=1
ODPOWIEDZ