znajdź liczbę całkowitą b

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
sophie1988
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 78
Rejestracja: 2 mar 2009, o 16:39
Płeć: Kobieta

znajdź liczbę całkowitą b

Post autor: sophie1988 »

Znajdź liczbę całkowitą \(\displaystyle{ b}\) taką, że ostatnią wpisaną liczbą będzie \(\displaystyle{ 6}\)
a) \(\displaystyle{ n=0}\)
dopóki \(\displaystyle{ n<b}\) , wykonuj
\(\displaystyle{ n=n+1}\)

b) \(\displaystyle{ n=0}\)
dopóki \(\displaystyle{ n<b}\) , wykonuj
\(\displaystyle{ n=n+1}\)
wypisz \(\displaystyle{ n}\)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, o 11:44 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Zapis LaTeX stosujemy do wszystkich wyrażeń matematycznych.
ODPOWIEDZ