Algebra zbioru - zadnie

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
AgiTcz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 24 mar 2012, o 15:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tczew

Algebra zbioru - zadnie

Post autor: AgiTcz »

Proszę o pomoc w tym zadaniu:

Korzystając z praw algebry zbiorów wykaż, że:
\(\displaystyle{ A\cap B=A\Longleftrightarrow A\cup B=B\Longleftrightarrow A\backslash B = \emptyset \Longleftrightarrow A^{c} \cup B=X}\)
ODPOWIEDZ