Ciąg zdefiniowany został następująca,która z odp jest prawdą

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
nuerher
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 21 mar 2012, o 14:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: WAWA

Ciąg zdefiniowany został następująca,która z odp jest prawdą

Post autor: nuerher »

Ciąg \(\displaystyle{ a_{n}}\) został zdefiniowany następująco \(\displaystyle{ a_{1}= 0 , a_{2} = 1}\) , a dla \(\displaystyle{ n > 1}\) , \(\displaystyle{ a_{n} = 2 n_{-1} + 2 n_{-2}}\) . Która z tych odpowiedzi jest poprawna?
a) Wzór określa ciąg liczb Fibonacciego
b) Wyraz ciągu \(\displaystyle{ a_{5}}\) jest równy \(\displaystyle{ 8}\)
c) Wzór określa ciąg liczb Bella
Ostatnio zmieniony 21 mar 2012, o 22:12 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
abc666

Ciąg zdefiniowany został następująca,która z odp jest prawdą

Post autor: abc666 »

Chyba nie tak miał wyglądać ten wzór?
ODPOWIEDZ