algebra zbiorów
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 20 wrz 2006, o 19:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
algebra zbiorów
Czy pamięta Ktoś co to było prawo idempotencji i prawo inwalucji??Egzamina mam i facet sie szczegolów czepia...Jak ktos moze to niech pomoze Bede bardzo wdzieczna
- max
- Użytkownik
- Posty: 3306
- Rejestracja: 10 gru 2005, o 17:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lebendigentanz
- Podziękował: 37 razy
- Pomógł: 778 razy
algebra zbiorów
Prawo idempotencji (idempotentności) sumy zbiorów:
\(\displaystyle{ A \cup A = A}\) (dla każdego zbioru \(\displaystyle{ A}\))
Prawo idempotencji (idempotentności) iloczynu zbiorów:
\(\displaystyle{ A \cap A = A}\) (dla każdego zbioru \(\displaystyle{ A}\))
\(\displaystyle{ A \cup A = A}\) (dla każdego zbioru \(\displaystyle{ A}\))
Prawo idempotencji (idempotentności) iloczynu zbiorów:
\(\displaystyle{ A \cap A = A}\) (dla każdego zbioru \(\displaystyle{ A}\))
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 20 wrz 2006, o 19:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin