Jeden głupi przykład
\(\displaystyle{ {x+1 \choose 2}}\) możecie rozpisać ten przykład??
przykład z silnią
-
- Użytkownik
- Posty: 134
- Rejestracja: 26 kwie 2011, o 11:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 13 razy
przykład z silnią
Jeśli \(\displaystyle{ x}\) jest liczbą naturalną, to
\(\displaystyle{ \binom{x+1}{2}=\frac{x(x+1)}{2}=1+2+\dots+x.}\)
\(\displaystyle{ \binom{x+1}{2}=\frac{x(x+1)}{2}=1+2+\dots+x.}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 134
- Rejestracja: 26 kwie 2011, o 11:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 13 razy
przykład z silnią
LOL
\(\displaystyle{ {n \choose k}= \frac{n!}{k!(n-k)!}}\)
i\(\displaystyle{ {x+1 \choose 2}= \frac{x+1}{2(x+1-2}=?}\)
chyba że jest inny wzor ktorego nie znalazłem
\(\displaystyle{ {n \choose k}= \frac{n!}{k!(n-k)!}}\)
i\(\displaystyle{ {x+1 \choose 2}= \frac{x+1}{2(x+1-2}=?}\)
chyba że jest inny wzor ktorego nie znalazłem