Oszacuj rząd

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
ebasse
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 6 sty 2011, o 21:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skała
Podziękował: 1 raz

Oszacuj rząd

Post autor: ebasse »

Proszę o pomoc w oszacowaniu rzędu:

\(\displaystyle{ T \left( n \right) =5T \left( \left\lfloor\frac{n}{3}\right\rfloor \right) +n \ln n}\)
Ostatnio zmieniony 26 sie 2011, o 12:42 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Oszacuj rząd

Post autor: »

W skrypcie Chlebusa jest opisane jak szacować taki rząd.

Q.
ebasse
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 6 sty 2011, o 21:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skała
Podziękował: 1 raz

Oszacuj rząd

Post autor: ebasse »

A można prosić o jakieś źródło
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Oszacuj rząd

Post autor: »

Już wysłałem mailem ;).

Q.
ODPOWIEDZ