Ile jest permutacji zbioru

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
le3o
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 10 lut 2009, o 22:10
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 16 razy

Ile jest permutacji zbioru

Post autor: le3o »

Ile jest permutacji zbioru \(\displaystyle{ \left\{ 1,2...,n\right\}}\) w których stoi pomiedzy \(\displaystyle{ 1}\) i \(\displaystyle{ 3}\) (dla \(\displaystyle{ n = 5}\) przykładami takich permutacji są \(\displaystyle{ \left( 3,2,4,1,5\right) \text{ oraz } \left( 1,4,2,5,3\right)}\) )

Ciężko będzie

aha ok ext
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, o 20:16 przez le3o, łącznie zmieniany 2 razy.
szw1710

Ile jest permutacji zbioru

Post autor: szw1710 »

Co stoi?
ODPOWIEDZ