permutacja f*g

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
apriliasr
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 26 lis 2010, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 5 razy

permutacja f*g

Post autor: apriliasr »

Witam mam pytanie odnosnie permutacji f*g więc :
f= \(\displaystyle{ {1 2 3 4 5 \choose 3 2 1 5 4}}\) oraz g= \(\displaystyle{ {12345 \choose 43152}}\) to :
f*g= \(\displaystyle{ {12345 \choose 51342}}\) czy f*g= \(\displaystyle{ {12345 \choose 13425}}\) Proszę o szybką odpowiedź, która wersja jest prawidłowa , Pozdrawiam
nowheredense_man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 169
Rejestracja: 27 wrz 2010, o 11:45
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 26 razy

permutacja f*g

Post autor: nowheredense_man »

pierwsza
ODPOWIEDZ