Dorota i jej rgzaminy

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Lukasz92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 2 kwie 2011, o 09:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Dorota i jej rgzaminy

Post autor: Lukasz92 »

Dorota ma zdawać dwa egzaminy - z języka angielskiego i francuskiego. Szacuje szanse zdania co najmniej jednego z nich na 85%, szanse zdania z angielskiego na 70%, szansę zdania z obydwu na 65%. Jak oszacowała szansę zdania egzaminu z francuskiego?
Awatar użytkownika
Errichto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1629
Rejestracja: 17 mar 2011, o 18:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował: 28 razy
Pomógł: 272 razy

Dorota i jej rgzaminy

Post autor: Errichto »

\(\displaystyle{ P(F)=?\\P(A)=0,7\\P(A \cap F)=0,65\\P(A \cup F)=0,85\\P(A \cup F)=P(A)+P(F)-P(A \cap F)}\)
Lukasz92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 2 kwie 2011, o 09:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Dorota i jej rgzaminy

Post autor: Lukasz92 »

Omega - Zdawanie 2 egzaminów przez Dorotę, tak?
Awatar użytkownika
Errichto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1629
Rejestracja: 17 mar 2011, o 18:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował: 28 razy
Pomógł: 272 razy

Dorota i jej rgzaminy

Post autor: Errichto »

Można tak powiedzieć.
ODPOWIEDZ