rekurencje metoda czynnika sumacyjnego

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
marcyk00
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 30 gru 2010, o 17:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lbn

rekurencje metoda czynnika sumacyjnego

Post autor: marcyk00 »

witam. moze ktos podac jak sie zabrac do tej metody czynnika sumacyjnego i przyklady jakies podac najlepiej kilka roznych typow zadan , gdzie i na co patrzeć w takich zadaniach . moze na prostym przykladzie
\(\displaystyle{ \begin{cases} t_0 = 5,\\2t_n = nt_{n \ -1} \ + 3n! , \ n \geqslant 1.\end{cases}}\)
z gory dzieki
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5749
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

rekurencje metoda czynnika sumacyjnego

Post autor: arek1357 »

Masz to samo:

229848.htm?hilit=czynnik%20sumacyjny
ODPOWIEDZ