Rozwiązanie w liczbach naturalnych

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
oszust001
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 25 lut 2007, o 15:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krasno
Podziękował: 1 raz

Rozwiązanie w liczbach naturalnych

Post autor: oszust001 »

Czy istnieją a jeśli to w jaki sposób je znaleźć rozwiązanie równania
\(\displaystyle{ \frac{1}{z^2}+\frac{1}{x^2}=\frac{1}{z^2}}\).
ThorvalD
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 118
Rejestracja: 20 paź 2009, o 17:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: somewhere
Podziękował: 13 razy

Rozwiązanie w liczbach naturalnych

Post autor: ThorvalD »

nie, nie istnieją.
ODPOWIEDZ