Witam,
proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań...
Znajdź funkcję tworzącą ciągów
a) \(\displaystyle{ a_n = n + 7, n = 0,1,…}\)
b) \(\displaystyle{ a_n = n6^{n}, n = 0, 1,…}\)
Dziękuję.-- 17 lis 2010, o 14:45 --Nikt mi nie pomoże? Może jakieś wskazówki chociaż, proszę, gubię się w tych wzorach i przykładach
Znajdź funkcję tworzącą ciągów
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 14 lis 2010, o 18:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa/Łódź
Znajdź funkcję tworzącą ciągów
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, o 16:15 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu. Prosze umieszczać CAŁE wyrażenia wewnątrz klamer[latex][/latex] i nie umieszczać początku treści zadania wyłącznie w nazwie tematu.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu. Prosze umieszczać CAŁE wyrażenia wewnątrz klamer