[Dyskretna] Potwierdź lub zaprzecz

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
mickula
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 11 lis 2007, o 18:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowiak
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

[Dyskretna] Potwierdź lub zaprzecz

Post autor: mickula »

Jest sobie taki przykład:
\(\displaystyle{ A'\oplus B' = A \oplus B}\)
Wiem, że
\(\displaystyle{ \oplus}\) oznacza XOR (1 xor 1 = 0; 0 xor 0 = 0; 1 xor 0 = 1; 0 xor 1 = 1)

Jak to teraz przełożyć na takie zbiory?
Z gory dziękuje za pomoc.
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2000
Rejestracja: 19 lut 2008, o 17:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Stare Pole/Kraków
Podziękował: 60 razy
Pomógł: 202 razy

[Dyskretna] Potwierdź lub zaprzecz

Post autor: Dumel »

zapewne chodzi po prostu o różnicę symetryczną
ODPOWIEDZ