Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
-
marexx
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 21 kwie 2008, o 16:05
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 3 razy
Post
autor: marexx »
a) \(\displaystyle{ {n \choose k} = {n \choose n-k}}\)
b) \(\displaystyle{ {n \choose 0} + {n \choose 1} + {n \choose 2} +...+ {n \choose n} = 2^{n}}\)
c) \(\displaystyle{ {n \choose k} = {n-1 \choose k} + {n-1 \choose k-1}}\)
Z góry dzięki;]