"Dziwny" dwumian newtona

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
foonesh
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 4 mar 2010, o 21:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 1 raz

"Dziwny" dwumian newtona

Post autor: foonesh »

Wyraź \(\displaystyle{ {-1 \choose k}}\) przy pomocy wyrazu dwumianowego z naturalnymi współczynnikami.

Czy ktoś rozumie to zadanie i mógłby mnie jakoś naprowadzić?-- 6 mar 2010, o 20:42 --Doszedłem tylko do tego że \(\displaystyle{ {-1 \choose k}= \frac{-1 \cdot (-2) \cdot (-3) \cdot ... \cdot (-1-k+1)}{k!}}\)

Czy ktoś ma pojęcie co z tym zrobić?
ODPOWIEDZ