wzór dwumianowy Newtona.
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 13 wrz 2006, o 20:03
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Siedlce
- Podziękował: 14 razy
wzór dwumianowy Newtona.
Wielomian W ma postać \(\displaystyle{ W(x)= (x+1)^4 +(x+1)^5 + (x+1)^6 + (x+1)^7}\). Jaki współczynnik przy\(\displaystyle{ x^4}\) ma wielomian W po uporządkowaniu? znajdż ten współczynnik nie wykonująć żadnych przekształceń wielomianu W.
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
wzór dwumianowy Newtona.
(n)
(k) - symbol Newtona
Wartosc przy x^4 wynosi
(4)+(5)+(6)+(7)=1+5+15+35=56
(0) (1) (2) (3)
te nawiasy powinny byc odpowiednio pod sobą, ale bez texa to taka prowizorka :/
(k) - symbol Newtona
Wartosc przy x^4 wynosi
(4)+(5)+(6)+(7)=1+5+15+35=56
(0) (1) (2) (3)
te nawiasy powinny byc odpowiednio pod sobą, ale bez texa to taka prowizorka :/