Równanie z silnią

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Tux
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 27 cze 2008, o 14:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kto to wie?
Podziękował: 52 razy
Pomógł: 2 razy

Równanie z silnią

Post autor: Tux »

\(\displaystyle{ \frac{n!}{2(n-2)!}=66}\)

Niby proste ale nie bardzo wiem jak podejść.
miodzio1988

Równanie z silnią

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ n!= (n-2)! \cdot (n-1) \cdot n}\)
Tux
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 27 cze 2008, o 14:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kto to wie?
Podziękował: 52 razy
Pomógł: 2 razy

Równanie z silnią

Post autor: Tux »

oooo kurcze krótka amnezja najbardziej boli już rozumiem
ODPOWIEDZ