Ulice jednokierunkowe
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 6 gru 2009, o 16:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: małopolska
- Podziękował: 1 raz
Ulice jednokierunkowe
Witam
Mam takie zadanie bardzo proszę o rozwiązanie i wytłumaczenie jak to liczyć.Z góry dziękuje
Zad.1 Rysunek przedstawia schemat ulic w mieście , łączących cztery ustalone punkty A,B,C,D. Niektóre z nich są jednokierunkowe, pozostałe są dwukierunkowe co pokazują strzałki. Ustal na ile sposobów można przejechać trasę
a) A-->B-->C-->D
b) C-->B-->A?
Bardzo dziekuje z góry za wytłumaczenie oraz rozwiązanie
Mam takie zadanie bardzo proszę o rozwiązanie i wytłumaczenie jak to liczyć.Z góry dziękuje
Zad.1 Rysunek przedstawia schemat ulic w mieście , łączących cztery ustalone punkty A,B,C,D. Niektóre z nich są jednokierunkowe, pozostałe są dwukierunkowe co pokazują strzałki. Ustal na ile sposobów można przejechać trasę
a) A-->B-->C-->D
b) C-->B-->A?
Bardzo dziekuje z góry za wytłumaczenie oraz rozwiązanie
- miki999
- Użytkownik
- Posty: 8691
- Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1001 razy
Ulice jednokierunkowe
Na 1 sposób: z A do B, z B do C i z C do D.A-->B-->C-->D
A najlepiej będzie jak przedstawisz dokładnie treść i rysunki, bo na razie to nie ma sensu.
Pozdrawiam.
Ulice jednokierunkowe
A moze chodzi tutaj o to, że mozemy się wracac na drodze? Wyobraz sobie, że B i C są dwukierunkowe. W nieskonczonosc mozesz teraz sobie jezdzicpozostałe są dwukierunkowe
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 6 gru 2009, o 16:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: małopolska
- Podziękował: 1 raz
Ulice jednokierunkowe
To jest cała treść zadania jaka była w książce nic więcej nie ma.-- 18 lut 2010, o 08:57 --
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
Ulice jednokierunkowe
- pstrykasz fotę ze schematem (aparat lub komórka)
- zrzucasz na dysk
- imageshack
- załączasz do postu
- zrzucasz na dysk
- imageshack
- załączasz do postu
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 6 gru 2009, o 16:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: małopolska
- Podziękował: 1 raz
Ulice jednokierunkowe
Wiem ze to dziwne ale nie ma po co robić zdjęcia ponieważ to co napisałem to jest całe zadanie razem ze schematem ulic mam rozwiazanie które podaje niżej tylko niewiem skąd to sie wzieło
a) A-->B 2
B-->C 3
C-->D 2
2*3*2=12
b) C-->B-->A
4*2=8
a) A-->B 2
B-->C 3
C-->D 2
2*3*2=12
b) C-->B-->A
4*2=8
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
Ulice jednokierunkowe
[tu jest miejsce na moją odpowiedź ale ponieważ wszyscy członkowie tego zacnego forum nabywają zdolności telepatyczne tak więc zakładam że ty również domyślisz się co tu zamierzałem napisać]porek pisze:Wiem ze to dziwne ale nie ma po co robić zdjęcia ponieważ to co napisałem to jest całe zadanie razem ze schematem ulic mam rozwiazanie które podaje niżej tylko niewiem skąd to sie wzieło