iloma sposobami można poukładać w rzędzie kule
-
- Użytkownik
- Posty: 119
- Rejestracja: 16 paź 2008, o 19:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: TM
- Podziękował: 46 razy
iloma sposobami można poukładać w rzędzie kule
Iloma sposobami można poukładać w rzędzie 2 kule czerwone, 3 kule niebieskie, 4 kule zielone i 5 kul białych??
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 15 sty 2010, o 22:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Pomógł: 3 razy
iloma sposobami można poukładać w rzędzie kule
to chyba tak
\(\displaystyle{ \frac{14!}{2! \cdot 3! \cdot 4! \cdot 5!}}\)
\(\displaystyle{ \frac{14!}{2! \cdot 3! \cdot 4! \cdot 5!}}\)