1. wyraz rozwinięcia \(\displaystyle{ (\sqrt[3]{3}+ \frac{1}{ x^{3} }) ^{20} ,(x>0)}\) który nie zawiera x.
2. ósmy wyraz rozwinięcia \(\displaystyle{ (3x- \frac{1}{ \sqrt{3} })^{11}}\);
Dwumian Newtona - Wyznacz... :
-
- Użytkownik
- Posty: 304
- Rejestracja: 13 wrz 2009, o 15:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Marcelino chleb i wino
- Podziękował: 153 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 98
- Rejestracja: 1 lut 2010, o 23:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 35 razy
Dwumian Newtona - Wyznacz... :
1. \(\displaystyle{ \sqrt[3]{3^{20}}}\)
2.\(\displaystyle{ {11 \choose 7} (3x)^4(- \frac{1}{ \sqrt{3} })^7}\)
2.\(\displaystyle{ {11 \choose 7} (3x)^4(- \frac{1}{ \sqrt{3} })^7}\)