zbiór uporządkowany przez relację

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
przemo53
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 1 lut 2010, o 23:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lubelskie
Podziękował: 3 razy

zbiór uporządkowany przez relację

Post autor: przemo53 »

Jak rozwiązać takie zadanie?
Możecie mi pomóc?

Niech \(\displaystyle{ x=R}\) bedzie zbiorem uporządkowanym przez relację \(\displaystyle{ i \le ^{n}, A<R}\). Wyznaczyć \(\displaystyle{ A=\{ x: x= \frac{1}{ 4^{n} } ,n\in N _{+}\}}\)

\(\displaystyle{ Dziekuje}\)
ODPOWIEDZ