Hej
Mam do rozwiązania takie zadanie:
\(\displaystyle{ y_{n}-2y_{n-1}+2y_{n-2}=1, y_{0}=0, y_{1}=1}\)
równania rekurencyjne
równania rekurencyjne
rown charakt.
\(\displaystyle{ z ^{2}-2z+2=0 , \delta=-4=4i ^{2}}\)
\(\displaystyle{ z=1-i \vee z=1+i}\)
i jak dla mnie schody . Nawet nie wiem czy dobrze jest to co napisałam.
Napiszcie czy dobrze i co dalej.
Pozdrawiam
\(\displaystyle{ z ^{2}-2z+2=0 , \delta=-4=4i ^{2}}\)
\(\displaystyle{ z=1-i \vee z=1+i}\)
i jak dla mnie schody . Nawet nie wiem czy dobrze jest to co napisałam.
Napiszcie czy dobrze i co dalej.
Pozdrawiam