rozwiązać...

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
dejna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 7 lip 2006, o 22:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Halinów
Podziękował: 3 razy

rozwiązać...

Post autor: dejna »

1.pokazać, że ­­3Ön = O(Ön). Wyjaśnić symbol „O-duże”

2 Rozwiązać rekurencje a0 =1, a1 = 2, an = 8 a n-1­ – 16a n-2 dla n>2
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11265
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3143 razy
Pomógł: 747 razy

rozwiązać...

Post autor: mol_ksiazkowy »

ad b \(\displaystyle{ u_n=4^{n-1}(4-2n)}\)
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

rozwiązać...

Post autor: Calasilyar »

1.
czyżby to było to:
ODPOWIEDZ