Pluton rozpoznawczy składa się z 1 oficera, 3 podoficerów i 25 żołnierzy. Dowódca ma wysłać zwiad. Na ile sposobów może go uczynić jeśli w jego skład wejdą:
a) 1 oficer i 3 żołnierzy
b) 2 podoficerów i 5 żołnierzy
___________
Pluton rozpoznawczy składa się z 1 oficera, 3 podoficerów...
-
- Użytkownik
- Posty: 564
- Rejestracja: 30 lip 2009, o 09:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 122 razy
Pluton rozpoznawczy składa się z 1 oficera, 3 podoficerów...
a)
\(\displaystyle{ C ^{1} _{1} \cdot C ^{3} _{25} = ...}\)
b)
\(\displaystyle{ C ^{2} _{3} \cdot C ^{5} _{25} = ...}\)
\(\displaystyle{ C ^{1} _{1} \cdot C ^{3} _{25} = ...}\)
b)
\(\displaystyle{ C ^{2} _{3} \cdot C ^{5} _{25} = ...}\)