dyskretna - sumowanie

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
P@wel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 13 lis 2009, o 18:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

dyskretna - sumowanie

Post autor: P@wel »

Pokaż, że \(\displaystyle{ \sum_{k=0}^{n} {n \choose k} ^{2}= {2n \choose n}}\)
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2000
Rejestracja: 19 lut 2008, o 17:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Stare Pole/Kraków
Podziękował: 60 razy
Pomógł: 202 razy

dyskretna - sumowanie

Post autor: Dumel »

strasznie oklepane:
156372.htm?hilit=to%C5%BCsamo%C5%9B%C4%87
3. post od dołu
ODPOWIEDZ