analiza wykresu ciągu i asymptotyka liczb Bella

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
emdp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 16 lis 2009, o 00:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: www

analiza wykresu ciągu i asymptotyka liczb Bella

Post autor: emdp »

Narysuj wykres ciągu
\(\displaystyle{ \frac{ \frac{ln(B _{n})}{n }} {\ln n - \ln\ln n}}\)

dla n=2, ...200

Z analizy wykresu wyciągnij wnioski na temat asymptotyki liczb B _{n}.

Nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. Więc wszelkie wskazówki mile widziane.
Awatar użytkownika
Zordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4977
Rejestracja: 12 lut 2008, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 75 razy
Pomógł: 910 razy

analiza wykresu ciągu i asymptotyka liczb Bella

Post autor: Zordon »

narysowałaś już?
emdp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 16 lis 2009, o 00:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: www

analiza wykresu ciągu i asymptotyka liczb Bella

Post autor: emdp »

no właśnie nie mam pomysłu jak się do tego rysowania zabrać. Narysowałam niby dla zakresu 2..10, ale na zasadzie kolejnego podstawiania co jest raczej bez sensu.
ODPOWIEDZ