Jak rozpisać 2 sumy?

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
rotka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 24 lis 2009, o 00:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: katowice

Jak rozpisać 2 sumy?

Post autor: rotka »

Jak rozpisać te 2 sumy? Chociaż od czego zacząć?

\(\displaystyle{ \sum_{i=1}^{n} \sum_{j=i}^{n} (i+j)=...}\)

Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Stork
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 56
Rejestracja: 6 lis 2009, o 20:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kwidzyn
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 4 razy

Jak rozpisać 2 sumy?

Post autor: Stork »

-
ODPOWIEDZ