na ile sposobow ??

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Mateusz9000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 10 lis 2007, o 17:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 16 razy

na ile sposobow ??

Post autor: Mateusz9000 »

witam
mam problem z prostym zadaniem:
kodowa informacja sklada sie z 5 impulsów A ,B , C odpowiednio w ilosciach 3,2,1 Oblicz ile moze byc kodów
Gotta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 729
Rejestracja: 19 mar 2009, o 11:18
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 220 razy

na ile sposobow ??

Post autor: Gotta »

\(\displaystyle{ \frac{5!}{3!\cdot 2!\cdot 1!}}\)
ODPOWIEDZ