silnia i symbol newtona

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
freestyler91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 9 cze 2008, o 22:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lublin

silnia i symbol newtona

Post autor: freestyler91 »

Witam! mam problem. czy mógłby ktoś napisać mi wyprowadzenie wzoru:
\(\displaystyle{ \left( \frac{n}{k} \right) = \left( \frac{n+1}{k+1} \right)}\)
będę bardzo wdzięczny
Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, o 17:21 przez freestyler91, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
emelcia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 136
Rejestracja: 15 lis 2009, o 11:15
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 14 razy

silnia i symbol newtona

Post autor: emelcia »

pisz w tagach [ tex ], bo inaczej to kicha, nic nie widać
freestyler91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 9 cze 2008, o 22:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lublin

silnia i symbol newtona

Post autor: freestyler91 »

juz poprawione -- 18 listopada 2009, 18:06 --?
ODPOWIEDZ